Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Na een vlucht met tussenstop op Aruba komen we na 12 uur reizen aan op Curaçao. We stappen uit het vliegtuig en een warme deken van Caribische warmte valt over ons heen. We zijn er! Onze vakantie kan beginnen. We gaan met de transferbus van de Touroperator naar onze accommodatie: Chogogo Resort in Jan Thiel Baai.

Aankomst

Het is hier 6 uur vroeger, dus we komen aan terwijl het nog licht is, maar voor ons gevoel is het tegen middernacht. Maar na een lekkere douche en met schone kleren zijn we weer wat opgeknapt en gaan we op zoek naar een leuk restaurant om wat te gaan eten.

We lopen naar Papagayo Beach Resort, dit ligt zo’n 5 minuten lopen van ons hotel. Daar is Zanzibar, een gezellig restaurant met bar en aan het strand.

Hier eten we wat en zullen we nog vaker terugkomen voor een cocktail aan de bar of om te eten. Er hangt een gezellige, relaxte sfeer. Er speelt een live bandje op de achtergrond. Iedere woensdagavond een ander bandje.

Dagje bijkomen

Omdat we nog een beetje willen uitrusten van de reis en de omgeving wat willen verkennen blijven we de volgende dag lekker dicht bij ons resort. We hebben goed geslapen, ons appartement in Chogogo is netjes met een klein keukentje en goede bedden. We hebben de vorige avond wat boodschappen gedaan voor het ontbijt bij de supermarkt, die vlakbij is. Het is grappig alle bekende Nederlandse producten hier tegen te komen. De prijs is alleen wel hoger dan in Nederland omdat alles geïmporteerd moet worden.

Nadat we gegeten hebben, lopen we richting het strand van Jan Thiel Baai, bij  Zanzibar. We huren twee bedjes en bestellen een heerlijke fruitcocktail. De temperatuur is perfect, rond de 28 graden met een windje.

De zee is heel felblauw van kleur, net als op de plaatjes. Wanneer we erin zwemmen is het water zo helder dat we onze voeten kunnen zien en ook verschillende vissen. Na deze stranddag eten we weer bij Zanzibar.

Met de huurauto op stap

Vandaag mogen we onze huurauto ophalen. Vanaf nu kunnen we de rest van het eiland gaan verkennen met de auto. Omdat er geen navigatie in de auto beschikbaar is maken we gebruik van de handige app: Maps.me. Via deze gratis app kunnen we de wegen van het hele eiland downloaden en offline gebruik maken van de navigatie. Dit werkt heel goed en hebben we ook zeker nodig. Want bewegwijzering is niet heel veel aanwezig op het eiland.

We besluiten richting Mambo Beach te rijden, één van de populairste stranden van Curaçao. Eenmaal aangekomen ziet het er inderdaad erg mooi uit! Overal staan palmbomen en strandbedjes met barretjes. Erg gezellig en druk. Er zijn ook verschillende winkeltjes en restaurantjes en ’s avonds vinden hier regelmatig strandfeestjes plaats. Ook deze avond zijn er twee feestjes. Nadat we wat gegeten hebben in één van de restaurantjes lopen we terug naar het strand waar we bij Wet & Wild wat dansen en een drankje doen. Later die avond gaan we naar de strandtent ernaast: Madero Ocean Club waar een groot strandfeest plaatsvindt. De feestjes beginnen hier al vroeg, rond een uur of 8, dus je hoeft hier niet te wachten tot middernacht.

Willemstad

De volgende dag gaan we de hoofdstad van Curaçao bekijken: Willemstad. Via de grote Koningin Julianabrug met uitzicht over de stad arriveren we na ongeveer 20 minuten rijden in Willemstad.

Al vanaf de brug zien we de Handelskade, met de bekende gekleurde huisjes.

Markt

Wanneer we aangekomen zijn lopen we eerst richting een markt met veel kraampjes uit Venezuela. Er wordt fruit en groente verkocht en diverse andere spulletjes. Ik koop hier twee Caribean dolls, fleurige handgemaakte poppen die je binnenstebuiten kan keren, zodat ze een andere kleur jurk aanhebben. In het centrum zijn wat kleine winkeltjes en een aantal bekende winkelketens.

Pontjesbrug

Via de bekende Pontjesbrug lopen we richting de Handelskade.

Op deze grote brug hebben we een mooi uitzicht over de Handelskade en het water. Aan de overkant van de brug ligt de bekende wijk Otrabanda. We maken hier wat foto’s en lopen een klein stukje de wijk in. Deze wijk staat erom bekend dat je er niet moet komen na zonsondergang, maar overdag is het geen probleem.

Heerlijke cocktails

Aan het einde van de middag rijden we weer terug en eten we wat bij Zanzibar. Het is zaterdagavond en daarom is er een groot strandfeest met livemuziek en later op de avond een dj bij Zanzibar.

We drinken lekkere cocktails, dansen en genieten van de Caribische sfeer.

Ontbijt met vogeltjes

’s Ochtends ontbijten we zoals elke dag in ons appartement. Het valt ons op hoeveel bijzondere vogels hier leven. Bij ons zitje voor het appartement komen de meest kleurrijke vogeltjes bij ons zitten om een hapje mee te pikken.

Grote en Kleine Knip

Vandaag gaan we naar de noordwestkant van het eiland, naar de Grote en de Kleine Knip. Deze stranden staan bekend als één van de mooiste stranden van Curaçao. Na ruim een uur rijden over een soms wat heuvelachtige weg bereiken we de Grote Knip. En inderdaad, wanneer we van bovenaf over het strand en de zee uitkijken, is het uitzicht prachtig.

We liggen een aantal uur aan dit mooie strand en maken veel foto’s. ’s Middag regent het eventjes licht, maar de temperatuur is nog steeds heerlijk, dus we hebben hier niet zoveel last van. Aan het einde van de middag bekijken we ook nog kort de Kleine Knip, dit strandje ligt er pal naast en is wat kleiner.

Wanneer we weer terugrijden stoppen we onderweg bij een hele grote supermarkt. Ondanks dat deze supermarkt zo groot is, zijn de prijzen hier ook hoger dan in Nederland. Na de boodschappen gaan we nog een keer naar Mambo Beach om te eten en sluiten we de avond af met een cocktail.

Blue Bay

Deze dag gaan we naar Blue Bay. Een ander strand dat hoog op de lijst staat van mooie stranden op Curaçao.

Dit strand bevindt zich op een resort waar je tegen een kleine entree naar binnen mag. We lopen langs mooi verzorgde golfvelden naar het strand. Weer zijn we verrast door hoe mooi het is. Het heeft een vrij luxe uitstraling. We hebben onze eigen snorkel mee en zien verschillende tropische vissen. Ook komen we een aantal grote hagedissen tegen, leuk om ze van zo dichtbij te kunnen zien!

’s Avonds eten we bij Papagayo, het hotel dat naast ons resort ligt. Er zijn hier verschillende restaurantjes om te eten.

Winkelen

We hebben een tip gekregen om het winkelcentrum Sambil te bezoeken. Dit is een groot overdekt winkelcentrum.

Onder de frisse airco bekijken we wat winkels. Er zijn er veel, dus als je wilt shoppen vind je hier meer winkels dan in bijvoorbeeld Willemstad. Maar wij hadden het toch vrij snel gezien en wilden liever weer naar buiten om van het mooie weer en de stranden te genieten.

Cas Abao

We rijden door richting het strand Cas Abao, dat we toch wel één van de mooiste stranden vinden.

Er hangt een relaxte sfeer en het is ook mogelijk om je op dit strand te laten masseren. Ook hier is de locatie heel geschikt om te snorkelen. Wat een heerlijke plek!

Laatste dag

En dan is alweer de laatste dag van onze vakantie aangebroken. Maar omdat we pas in de avond terugvliegen hebben we nog de hele dag. Nadat we zijn uitgecheckt mogen we onze bagage in het hotel achterlaten en worden er wat bungalows beschikbaar gesteld waar mensen kunnen douchen voor vertrek. We blijven deze dag dichtbij ons resort en leveren de auto weer in.

We hebben nog een paar uurtjes de tijd om aan het strand te liggen en nemen afscheid van de mensen die we ontmoet hebben en van het mooie eiland.

Aan het einde van de middag worden we naar de luchthaven gebracht waar we nog wat leuke souvenirtjes kopen. Met wind mee vliegen we in acht en een half uur terug, deze keer zonder tussenlanding. De vakantie is voorbij en met mooie herinneringen en heel veel foto’s kijken we terug op een heerlijke vakantie!

Tips

  • Het is zeker aan te raden om een auto te huren. Op deze manier is het makkelijk om de verschillende stranden te bezoeken en het eiland te bekijken.
  • Er zijn veel geldautomaten te vinden op het eiland. Per transactie betaal je rond de 4 euro.
  • Als navigatie in de auto is de app MAPS.ME heel handig. Via deze gratis app kun je de wegen van het eiland downloaden en dit als navigatie gebruiken.

 

Geschreven door: Daphne Boom

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp