Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Bijna alle kinderen dromen ervan: Disneyland Parijs! En wie is er nog niet naar toe geweest? Meer dan andere pretparken is dit toch de plek waar je altijd kind mag zijn, ongeacht je leeftijd. Dus deze 45-jarige Travelplanner kan er gewoon rondlopen met Mickey Mouse oren op haar hoofd, zonder dat iemand haar raar aankijkt. Volwassenen genieten dus ook volop van deze magische wereld.

Met de kidsbus

We vertrekken met een groep reisadviseurs vanuit Breda, met de Kidsbus, naar Disneyland Parijs. Onderweg zet de chauffeur de film Frozen voor ons op en er wordt een ontbijtstop gemaakt in België.

TravelXL-van-Limburg-DISNEYLAND-kidsbus

Na aankomst in Marne-La-Vallée checken wij in bij één van de aangesloten hotels. Wij krijgen naast entreekaarten voor de parken en lunchbonnen het ultieme cadeau voor ons 3-daags bezoek: een VIP fast pass. Hiermee kunnen wij (bijna) alle lange wachtrijen voor de attracties omzeilen. We frissen ons op en pakken gelijk de shuttlebus richting het Magisch Koninkrijk.

TravelXLvan-Limburg-DISNEYLAND-entree

Main Street

Mijn reisgenote is niet eerder in Disneyland Parijs geweest en wij beginnen bij het begin: Main Street, USA. De sfeer in Main Street is die van een Amerikaans stadje van ongeveer 100 jaar geleden. Er zijn veel winkels te vinden waar je zowel via de straat- als achterkant (de arcades) naar binnen kunt. Er is een ijssalon en verschillende terrasjes om wat te eten en drinken.

TravelXL-van-Limburg-DISNEYLAND-Mainstreet-USA

In de hoofdstraat rijdt de paardentram af en aan. Main Street USA is de plek om Disney figuren tegen te komen, maar wij zijn al halverwege de middag en komen ze niet meer tegen.

Het kasteel

Het shoppen bewaren wij tot later dus wij lopen door naar het beroemde kasteel. Het kasteel is het middelpunt van het park en waarschijnlijk het meest gefotografeerde object van het park.

TravelXL-van-Limburg-DISNEYLAND-kasteel

Het kasteel is het middelpunt van het park en waarschijnlijk het meest gefotografeerde object van het park. Onderweg wordt alles met pompoendecoraties versierd voor Halloween. Elk jaargetijde brengt een eigen thema met zich mee.

TravelXL-van-Limburg-DISNEYLAND-Halloween-versiering-dak

Fantasyland

Wij lopen er doorheen om richting Fantasyland te gaan. Fantasyland is eigenlijk gericht op de jongste bezoekers, maar mijn reisgenote wil alles ervaren. Zo bezoeken wij als eerste 'It’s a small world after all' en maken het 'ritje' rond de wereld en blijven uiteraard de hele dag met het beroemde deuntje in ons hoofd zitten.

TravelXL-van-Limburg-DISNEYLAND- Its-a-small-world

Wij lopen langs het Alice in Wonderland doolhof, stappen in de theekopjes van de gekke hoedenmaker en vliegen met Dombo de lucht door om vervolgens door te vliegen met de Peter Pan attractie (deze laatste attractie is stiekem toch wel leuk).

TravelXL-van-Limburg-DISNEYLAND-Alice-in-Wonderland

Als laatste bezoeken wij nog de attracties van Sneeuwwitje en Pinoccio en verlaten Fantasyland.

Disney Dreams show

Dineren doen wij in Disney Village bij Planet Hollywood (het is er lekker eten, de bediening is vriendelijk, maar het restaurant is een beetje verouderd) en keren terug naar het Magisch Koninkrijk voor de Disney Dreams show. Het is een spectaculaire avondshow en zoals beloofd krijgen wij een explosie aan kleur, licht en magie te zien.

TravelXL-van-Limburg-DISNEYLAND-Disney-Dreams

Er zijn laserstralen, fonteinen en een gigantisch vuurwerk! Je kunt zelfs voor deze show speciale Mickey Mouse oren aanschaffen die meekleuren met de Disney Dreams show! Disney Dreams mag je niet overslaan gedurende je bezoek!

TravelXL-van-Limburg-DISNEYLAND-Disney-Dreams

Na de show keren wij met de shuttlebus terug naar ons hotel. Het is mooi geweest voor vandaag: morgen weer een dag!

Walt Disney Studios Park

De volgende ochtend bekijken wij twee andere aangesloten hotels. Dan pakken wij de shuttle bus en gaan naar het Walt Disney Studios Park. In dit park ben ik nog niet eerder geweest en wij proberen zoveel mogelijk attracties te bekijken en te ervaren!

TravelXL-van-Limburg-DISNEYLAND-Ratatouille-Disney-Studios

Wij stappen in de Crush’s Coaster (gebaseerd op Finding Nemo) en genieten van de nieuwste attractie Ratatouille. Het is een 3D ervaring, je krimpt tot de grootte van een rat en maakt een reis door de culinaire wereld van Remy en zijn vriendjes. Het is een prachtige en populaire attractie.

TravelXL-van-Limburg-DISNEYLAND-Tower-of-Terror-Disney-studios

Daarna maken wij nog een achter de schermen tour, laten de Tower of Terror voor wat het is (iets te veel spanning voor ons) en besluiten dat de andere attracties moeten wachten tot een volgende keer.

Frontierland

Wij keren terug naar het Magisch Koninkrijk, omdat daar nog heel veel te doen en te zien is. Op naar Frontierland; het Wilde Westen. Mijn reisgenote heeft de sfeer goed te pakken en wij stappen in Big Thunder Mountain, een op hol geslagen mijntrein.

TravelXL-van-Limburg-DISNEYLAND-Big-Thunder-Mountain

Dan bezoeken wij The Phantom Manor:  het spookhuis van de bruid die eeuwig en tevergeefs op haar bruidegom wacht en lunchen bij de Lucky Nugget Saloon.

Adventureland

Na de lunch lopen wij door Aladdin’s passage naar Adventureland waar wij de attracties Pirates of the Caribbean en Indiana Jones bezoeken en het piratenschip bewonderen.

TravelXL-van-Limburg-DISNEYLAND-Adventureland

En aangezien wij helemaal in de achtbanensfeer zijn, gaan wij ook nog even richting Discoveryland en stappen in Space Mountain Mission 2. Hier schiet je in het donker door de ruimte en gilt iedereen het uit en wij natuurlijk ook!

TravelXL-van-Limburg-DISNEYLAND-Space-Mountain

Na deze vlucht besluiten wij dat het genoeg is geweest qua achtbanen, de adrenaline heeft flink door het lichaam gegierd.

Disney Magic Parade

Wij lopen terug naar Main Street USA om een plaatsje uit te zoeken om de dagelijkse Disney Magic Parade te bekijken. Ruim een half uur lang komen alle Disney figuren langs onder begeleiding van vrolijke muziek; er wordt gedanst en gefeest.

TravelXL-van-Limburg-DISNEYLAND-parade-Mainstreet

Nog even shoppen

Daarna besluiten we de winkels binnen te lopen. Ook al ben je niet van plan om wat te kopen, je komt altijd iets leuks tegen. Er zijn uiteraard een heleboel souvenirs te vinden, maar ook kleding, speelgoed, keukenbenodigdheden, etc. Je kunt het eigenlijk zo gek niet bedenken of ze hebben het wel! En voor ik het weet heb ik, onder het mom van 'ik wilde toch nog wat cadeautjes voor vriendinnen kopen' een T-shirt, 2 mokken, 2 sleutelhangers en een wijnstopper gekocht.

TRAVELXL-van-Limburg-DISNEYLAND-winkel

Wij keren terug naar ons hotel waar wij een Barbecue avond hebben ter gelegenheid van ons bezoek aan Disneyland Parijs. Het smaakt ons goed en drinken er heerlijke Franse wijn bij en eenmaal terug op de kamer vallen wij snel in slaap.

De volgende ochtend hebben wij nog tot 3 uur ’s middags de tijd om te genieten voordat wij vertrekken. Eerst bezoeken wij nog twee andere aangesloten hotels, want het is tenslotte wel handig om deze met eigen ogen gezien te hebben.

TravelXL-van-Limburg-DISNEYLAND-hotel-NewYork

Dan keren wij nogmaals terug naar het Magisch Koninkrijk, komen onderweg bij Disneyhotel New York Minnie Mouse tegen en besluiten dat wij de rest van de Disney figuren ook graag willen zien. Die begeven zich rondom Main Street USA.

TravelXLvan-Limburg-DISNEYLAND-Knabbel-Babbel

Na kennis gemaakt te hebben met Knabbel en Babbel, Pluto en Winnie the Pooh lunchen wij op het gemakje in La Bella Notte en verlaten het park.

TravelXL-van-Limburg-DISNEYLAND-Pizzeria-Bella-Notte

Disney Village

Wij lopen naar onze bus via Disney Village. Gedurende deze reis hebben wij niet de kans gekregen hier wat tijd door te brengen. Er zijn echter leuke restaurants, bars, een bioscoop met 15 zalen, een IMAX en genoeg winkels. En hier kun je de grootste dinershow Buffalo Bill’s Wild West Show gaan zien.

TravelXL-van-Limburg-DISNEYLAND-DisneyVillage-Sportsbar

Wij rijden rond half 4 terug met de Kidsbus naar Nederland. Het bezoek aan Disneyland Parijs was ontzettend leuk en wij zullen vast een keer terug gaan!

 

Tot slot

Je kunt met de Kidsbus naar Disneyland Parijs, maar ook met je eigen auto. Of pak de trein, dan kom je midden in Disney aan.

Wil je Disney optimaal ervaren, dan ga je voor een arrangement met een Disney hotel. De hotels staan er al een tijdje, maar zijn/worden stuk voor stuk gerenoveerd. Zo is hotel Santa Fe nu helemaal in stijl van Cars. En je kunt vanaf je Disney hotel zo naar de twee parken en Disney Village lopen.

Ben je met een wat groter gezelschap, ga dan naar de Davy Crockett Ranch. Hier staan blokhutten speciaal voor grotere groepen. En er zijn dus ook een aantal aangesloten hotels die net buiten de parken liggen. Die hotels zijn er van 3 tot 5 sterren en hebben allerlei soorten kamers. Voor kleine maar ook grote gezelschappen met gewone bedden of stapelbedden. Ook zijn er exclusieve kamers met namen zoals de Tinkerbell en de Cinderella suite … Er is dus voor iedereen een geschikt hotel te vinden.

 

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp