Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Jaarlijks gaan er tienduizenden Nederlanders naar Florida en niet voor niets want door de relaxte sfeer, het aangename klimaat, de prachtige stranden en de vele pretparken is dit een perfecte vakantiebestemming!

TravelXL-van-Limburg-FLORIDA-Universal-studios

Samen met nog 2 stellen hebben we een prachtige reis uitgestippeld die begint in Orlando maar als we er dan toch een tussenlanding maken brengen we eerst een bezoek aan New York! Meer over deze stad is te lezen in één van de andere reisverhalen op deze site geschreven door een collega.

Orlando

Nadat we de auto hebben opgehaald rijden we naar het adres om de sleutel van onze villa in Orlando op te halen! Orlando beschikt over veel villa’s, en zeker wanneer je met een iets groter gezelschap bent is dit een leuke en voordelige manier om in Orlando te verblijven.

TravelXL-van-Limburg-FLORIDA-Orlando-villa

Aangekomen op het park mogen we met recht zeggen dat we een villa hebben geboekt, wat een ruimte en vooral luxe! Onderweg hiernaar toe hebben we boodschappen gedaan in een reusachtige supermarkt dus de BBQ kan aan en we genieten van onze eerste avond in Florida.

Pretparken

TravelXL-van-Limburg-FLORIDA-Universal

Uiteraard staat Orlando bekend om de vele pretparken. De keuze is echt enorm dus het is aan te raden je vooraf goed te oriënteren en een plan te maken. Wij hebben gekozen voor de Universal Studio’s en Seaworld, beide gelegen langs de beroemde International Drive. Geweldige pretparken waar je je ogen uitkijkt (ook als volwassene).

TravelXL-van-Limburg-FLORIDA-Seaworld-show

Langs deze International Drive liggen ook een aantal gigantische shopping outlets waar je met recht kunt zeggen; shop till you drop! Na  2 dagen pretparken vinden wij het mooi geweest en vervolgen wij onze reis naar Miami, maar de echte liefhebbers zouden hier gerust nog een week pretparken kunnen bezoeken.

Miami

Onderweg van Orlando naar Miami rijden we langs het Kennedy Space Center.

TravelXL-van-Limburg-FLORIDA-Kennedy-Space-Center

Wij hebben besloten om hier niet naar toe te gaan, maar het is toch leuk om de gigantische raketten van een afstand te bewonderen. Na een ongeveer 4 uur durende rit zien we Miami liggen. Een bijzonder gevoel omdat deze stad natuurlijk in een ontelbaar aantal films te zien is en dan opeens zit je zelf middenin die film!

TravelXL-van-Limburg-FLORIDA-Miami-strand

Als je in Miami verblijft is de meest populaire omgeving South Beach (waar tevens de duurste hotels te vinden zijn).

De boulevard Ocean Drive is vooral om 'gezien' te worden en heel herkenbaar uit vele films. Dure auto’s en mooie mensen bepalen hier het straatbeeld.

TravelXL-van-Limburg-FLORIDA-Oceandrive

Als je in Miami verblijft is het Art Deco District zeer zeker de moeite waard. Een geweldige wijk met prachtige architectuur. Of Little Havana, de Cubaanse wijk waar jaarlijks het beroemde carnaval van Miami is. Even ten zuiden van Miami ligt Coconut Grove, een populaire wijk met veel winkels en uitgaansgelegenheden. Je kunt eventueel ook een mini cruise vanuit Miami maken naar de Bahama's. Dit klinkt misschien erg duur maar is heel betaalbaar en vooral een bijzondere ervaring!

Keys

Deze eilanden zijn met name door bruggen met elkaar verbonden.

TravelXL-van-Limburg-FLORIDA-Brug-Key-West

Onderweg kom je honderden eilandjes tegen omringd door een prachtig blauwe zee.  Dit maakt alleen de reis ernaar toe al uniek.
Op ongeveer 4 uur rijden vanaf Miami ligt het laatste eiland Key West en ik raad iedereen aan daarnaar toe te gaan. Het is het meest toeristische eiland met indrukwekkende zonsondergangen. Deze bekijk je het beste vanaf de Sunset Pier met een heerlijke cocktail in je hand. Het nachtleven is ook erg gezellig breng bijvoorbeeld eens een bezoek aan Sloppy Joe's bar.

TravelXL-van-Limburg-FLORIDA-Key-West-Sloppy-Joe's-Bar

Een ander belangrijk kenmerk is de architectuur, de bijzondere huizen zijn voornamelijk gebouwd van hout in zachte pastelkleuren. En misschien wel de plek waar de meeste foto’s gemaakt worden is een plek met slechts een betonnen markering om het meest zuidelijke punt van Amerika aan te geven.

TravelXL-van-Limburg-FLORIDA-Key-West-zuidelijkste-punt

Ondanks dat het niets voorstelt is het toch leuk hier even geweest te zijn! Ook is er op Key West een cruisehaven waar je dagelijks de meest indrukwekkende schepen kunt bewonderen.

TravelXL-van-Limburg-FLORIDA-Cruiseschip-Key-West

Maar wat het voor mij vooral speciaal maakt is de sfeer, die heel anders is dan in de rest van Amerika. De Keys oefenen een grote aantrekkingskracht uit op ‘vrije geesten’ zoals artiesten, kunstenaars, schrijvers en hippies. Je ziet er dan ook de meest uiteenlopende types en alles gaat er heel relaxt.

TravelXL-van-Limburg-FLORIDA-Key-West-straatartiest

De beroemde schrijver Ernest Hemingway heeft op Key West gewoond en van zijn huis is een museum gemaakt. Er worden veel fietsen verhuurd op het eiland, een leuke manier om het eiland te verkennen en de sfeer te proeven van het straatleven.

TravelXL-van-Limburg-FLORIDA-MallorySquare-Key-West

Rij ook even langs Mallory Square, een plein waar zowel overdag als ‘s avonds altijd iets te beleven valt. En natuurlijk mag de wereldberoemde Key Lime niet ontbreken wanneer je hier bent. Dit gebak wordt van een bepaalde citrussoort gemaakt die alleen voorkomt op de Keys. Voor de meeste mensen dus een eenmalige kans!

TravelXL-van-Limburg-FLORIDA-Key-West-straatbeeld

Ik heb alleen Key West gezien, maar als je de tijd hebt kun je ook voor een van de andere eilanden kiezen. Op Key Largo kun je bijvoorbeeld heel mooi snorkelen!

Everglades

Na een heerlijk verblijf op Key West gaat onze reis verder richting de Everglades. Een enorm moeraslandschap wat er voor zorgt dat schildpadden, alligators, krokodillen en slangen hier uitstekend kunnen leven.

TravelXL-van-Limburg-FLORIDA-Everglades

Je kunt de Everglades op een heleboel verschillende manieren verkennen. Maar met de auto slechts zeer beperkt dus kiezen we voor een ander vervoersmiddel. De meeste bezoekers maken een boottocht met één van de vele airboats. Wij kiezen voor een iets intensievere manier, namelijk met een kano.

TravelXL-van-Limburg-FLORIDA-Everglades

Helaas zien we geen alligators waar we eigenlijk toch voor kwamen, maar ondanks dat is het een prachtige tocht. Deze tochten zijn onder begeleiding en op deze manier kom je een hoop te weten over het gebied. Daarnaast maken wij met een gewone boot een tochtje om wilde dolfijnen te spotten en dit  lukt!

TravelXL-van-Limburg-FLORIDA-Everglades

Nadat we even ergens stil liggen komt de één na de andere dolfijn ons opzoeken, een hele bijzondere ervaring!

Trail walk

De volgende dag gaan we maar weer op zoek naar de alligators via een zogenaamde trail walk. Dit zijn speciaal aangelegde paden die je kunt bewandelen of per fiets kunt doen. Hier spotten we prachtige schildpadden, herten en andere beesten maar helaas laten de alligators zich weer niet zien …

TravelXL-van-Limburg-FLORIDA-alligator

En uiteraard op het moment dat we het opgeven en de Everglades willen verlaten ligt er gewoon een 3 meter lange alligator langs de weg op ons te wachten! Al met al een prachtig natuurgebied waar je tal van activiteiten kunt ondernemen.

Wij vervolgen onze reis naar het noorden, maar de Everglades zijn ook prima te bezoeken door middel van een dagexcursie vanuit Miami.

TravelXL-van-Limburg-FLORIDA-Ernest-Coe-visitors-Center

Tip: Het is handig om eerst langs het Ernest Coe Visitor Center te gaan, hier kun je alle informatie over de Everglades vinden en eventueel excursies boeken.

Stranden West-Kust

Wat is er nou fijner om een vakantie af te sluiten met een aantal dagen relaxen op één van de prachtige witte zandstranden aan de West Kust van Florida! Wanneer je via deze kust weer richting Orlando rijdt (zoals wij doen) kun je ervoor kiezen een bezoek te brengen aan Naples. Naast de witte zandstranden vind je er een mooie historische binnenstad, de Naples Zoo, botanische tuinen en de Naples pier.

TravelXL-van-Limburg-FLORIDA-Naples-pier

Ook kan het een mooi uitgangspunt zijn de Everglades of het naastgelegen Marco Island te bezoeken.

Ongeveer 3 kwartier verder ligt Fort Meyers. Fort Meyers staat vooral bekend om de vele villa’s die er verhuurd worden aan toeristen. Ben je dus op zoek naar een luxe verblijf dan zit je hier goed.

TravelXL-van-Limburg-FLORIDA-Fort-Meyers

Voor de mooiste stranden en om dolfijnen in het wild te zien kun je vanaf hier de eilanden Sanibel en Captiva bezoeken. De mooiste schelpen schijn je te kunnen vinden op Sanibel.

Clearwater Beach

Wij kiezen ervoor om ons verblijf te eindigen in Clearwater Beach.

TravelXL-van-Limburg-FLORIDA-Clearwater-haven

We huren een prachtig groot appartement met uitzicht op de haven. Clearwater Beach is een toeristische plaats met veel hotels, bars en restaurants gelegen aan een lang zandstrand.

TravelXL-van-Limburg-FLORIDA-Clearwater-strand

Aan het eind van de middag wordt iedereen uit het water gehaald. We snappen eerst niet waarom maar opeens zien we tientallen dolfijnen richting de kust komen. Wat een bijzondere ervaring is dit!

TravelXL-van-Limburg-FLORIDA-Clearwater-strand-avond

De dag maken we compleet met een wandeling over Pier 60. Elke dag kun je hier leuke souvenirs kopen in één van de vele kraampjes, genieten van heerlijke relaxte live muziek of de prachtige zonsondergang aanschouwen.

Na een aantal dagen te hebben genoten van deze leuke plaats is het tijd om weer naar huis te gaan. In ongeveer 2 uur rijden zijn we bij de luchthaven van Orlando. Helaas zit onze vakantie er weer op, maar hier wil ik zeker nog eens terugkomen!

Geschreven door: Sarina Wens

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp