Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Onze grote wens was om nog eens een lange camperreis te maken! Nu we nog geen schoolgaande kinderen hebben is dit het uitgelezen moment om te doen, maar welk land kies je hier voor uit?  Hier hoeven we niet al te lang over na te denken … The United States of America, het land bij uitstek voor een ‘korte of langere’ campervakantie!

travelxl-van-limburg-usa-eerste-overnachting

Met man en dochter van bijna 3 jaar vliegen wij eind oktober naar de westkant van Amerika,  waar de eerste overnachting gepland staat bij de luchthaven van Los Angeles. Na een vlucht van ongeveer 12 uur en een tijdsverschil van 8 uur stappen wij ‘vroeg’ het bed in. Zo’n lange reis is behoorlijk vermoeiend en morgen moeten we met de camper op stap.

travelxl-van-limburg-usa-camperverhuur

Het avontuur kan beginnen

De volgende dag is het zover! Vandaag gaan we de in Nederland gereserveerde camper ophalen en gaat het echte avontuur beginnen!

Met een taxi gaan wij naar het camperdepot van Cruise America in Carson City, waar we vanaf 12.00 uur welkom zijn. Bij aankomst krijgen we eerst een in het Nederlands gesproken instructiefilm te zien over het gebruik van de camper, waarna het huurcontract wordt opgemaakt en de extra’s zoals kampeer- en persoonlijke uitrusting worden meegegeven. Vervolgens gaan we naar de grote parkeerplaats, waar de gehuurde camper type C25, ons onderkomen voor de komende paar weken, staat!

travelxl-van-limburg-usa-onze-camper

Na de laatste checks is het dan toch echt tijd om te gaan rijden. Een spannend moment om met zo’n grote camper van 7.60 meter lang en 2.50 meter breed de weg op te rijden. Gelukkig is in Amerika alles BIG dus ook de wegen. Eerst gaan wij naar de supermarkt om spullen in te slaan. Er zit een heerlijke grote koelkast met vriesvak in de camper, waar we flink wat voorraad in kunnen opslaan. Ook kopen wij ter plaatse een  autostoeltje voor onze dochter. Na deze boodschappen is het de kunst om Los Angeles uit te rijden voordat de ‘echte’ spits gaat beginnen.

travelxl-van-limburg-usa-op-weg

Het meegebrachte navigatiesysteem loodst ons naar het noorden richting Highway Number 1, de kustweg aan de Pacific Ocean, langs de prachtige huizen en stranden van Santa Monica en Malibu.

Point Mugu State Park

Onze eerste overnachtingsplaats is Point Mugu State Park.

travelxl-van-limburg-usa-point-mugu-state-park

Hier genieten  wij  op het strand van de woeste golven van de Pacific Ocean en van de zonsondergang. Een prachtig begin van deze bijzondere reis van bijna 6 weken met als doel van de westkust (Los Angeles) naar de oostkust (Miami) van Amerika te reizen.

Naar Yosemite National Park

Ons volgende reisdoel is Yosemite National Park in Californië, het meest gevarieerde nationale park van de Verenigde Staten. Bij de entree van het park kopen wij gelijk een jaarpas die de entreegelden van alle nationale parken en beschermde natuurgebieden in Amerika dekt.

travelxl-van-limburg-usa-ingang-yosemite-np

We willen graag op de camping in het nationale park staan en gelukkig is er zo plaats in het naseizoen. In dit prachtige in herfsttinten gekleurde Nationale Park vallen wij van de ene verbazing in de andere, hoge kale bergtoppen, metershoge watervallen, prachtige dennenbossen met uitgezette wandelpaden en iedere meter is wel een foto moment waard!

travelxl-van-limburg-usa-yosemite-herfsttinten

Alle camperplaatsen zijn voorzien van ‘bear-proof’ opbergkasten omdat in dit gebied zwarte beren en poema’s (mountain lion) leven. Men wordt verzocht etenswaren niet in de auto of de tent te bewaren maar in deze opbergkast. Er zijn gevallen bekend van auto’s die compleet zijn opengebroken door de beren omdat er wat koekjes op de achterbank lagen.

travelxl-van-limburg-usa-opbergkast

Helaas, of misschien wel gelukkig, zien wij geen beren of poema’s, maar moeten wij het doen met wat herten en heel veel eekhoorns, ook leuk!

De temperatuur daalt drastisch in dit gebied en `s nachts is het goed inpakken in bed. We hebben natuurlijk wel verwarming in de camper maar de generator gebruiken we niet.

travelxl-van-limburg-usa-yosemite-wandeling

Vanaf de camping rijden dagelijks pendelbussen waarmee je het park kan bezichtigen. Onderweg stappen wij uit om te wandelen en het bezoekerscentrum te bezoeken. We maken twee wandelingen, één naar het Mirror Lake en de ander naar de Lower Pines Waterval. De natuur is erg mooi en fotogeniek dankzij de prachtige herfstkleuren.

travelxl-van-limburg-usa-yosemite-fotogeniek

Naar Death Valley National Park

Van de koude nachten naar de warmte. De meerdaagse rit gaat vanaf Yosemite Park via Visalia naar Death Valley National Park. We overnachten op de camping bij Panamint Springs met uitzicht op een zogenaamd maanlandschap met een geweldige zonsondergang.

travelxl-van-limburg-usa-camping-panamint-springs

De volgende dag rijden wij  de route door Death Valley, wat indrukwekkend! Komend vanuit de bergen is het een prachtig gezicht als je deze grote vallei inrijdt. Bij de ingang van Death Valley zien wij direct 2 Coyotes die langs de weg naar eten aan het zoeken zijn.

travelxl-van-limburg-usa-death-valley

In het midden van de vallei stoppen wij bij het bezoekerscentrum in Furnace Creek. Hier leren wij dat Death Valley National Park bestaat uit zoutvlakten, rotsformaties en bergen en geldt als de op één na heetste plek op aarde (57 graden Celsius). Death Valley is tevens het droogste en laagst gelegen punt van Noord-Amerika (86 meter onder zeeniveau).

travelxl-van-limburg-usa-zabrinski-point

Na een fotostop bij Zabrinski Point verlaten wij Death Valley en de staat Californië en rijden via de wijde woestijn de gokstaat Nevada binnen.

travelxl-van-limburg-usa-camper-in-woestijn

Las Vegas

Na een rit over lange kaarsrechte wegen zien wij de stad Las Vegas ineens vanuit het niets opdoemen. De grote en hoge hotels van de Strip en de Stratosphere toren zijn al van grote afstand te zien.

travelxl-van-limburg-usa-las-vegas-the-strip

Wij verblijven hier 2 nachten op een camping met zwembad net buiten het centrum. Vanaf hier kunnen wij de gratis shuttle bus naar Las Vegas nemen.

De eerste avond wordt het Fremont Street, een drukke overdekte winkelstraat, waar je je ogen uitkijkt. Het dak van Fremont Street is één groot TV scherm met flitsende beelden.

travelxl-van-limburg-usa-las-vegas-fremont

Ook zweven bezoekers aan kabels door de lucht van de ene naar de andere kant van de straat (Fremont Experience) en natuurlijk zijn er overal casino’s en gokkasten.

De volgende avond is het de beurt aan de The Strip, waar we onder andere de wereldberoemde fonteinen show van het Bellagio Hotel bezoeken.

travelxl-van-limburg-usa-las-vegas

Het drukke en levendige Las Vegas is erg gaaf maar met een kleine meid best een uitdaging.

Naar het Zion Canyon NP

Na het ‘Vegas’ avontuur zetten wij de reis voort richting Zion Canyon NP in de staat Utah. Het gebied herbergt monolieten, kloven en rivieren. Helaas regent het in Zion maar dat weerhoudt ons er niet van toch een wandeling te maken naar The Narrows, een smalle doorgang tussen de bergen waar dit gebied bekend om staat.

travelxl-van-limburg-usa-the-narrows

Deze spectaculaire wandeling gaat dwars door een uitgesleten ravijn. Meerdere delen zijn zelfs alleen toegankelijk via het water. Geschikte kleding en een goede wandelstok zijn daarom een must. We spotten een elk (een soort kleine eland) en opnieuw enkele eekhoorns. De rood gekleurde rotsen (ijzer) en de herfstgekleurde bladeren leveren opnieuw (te) veel mooie foto`s op.

travelxl-van-limburg-usa-the-narrows-uitgesleten-ravijn

Wij verblijven hier op de Watchman Campground, dat gelegen is in een geweldig herfstachtig decor.

Bryce Canyon NP

Na Zion NP is het de beurt aan Bryce Canyon NP. Het park staat bekend om de afwisselende aanwezigheid van zandkleurige rotsformaties en vuurrode monolieten, verspreid over een uitgehouwen landschap. We willen daar een overnachting maken maar omdat het er erg koud is en er zelfs sneeuw ligt besluiten wij dit niet te doen.

travelxl-van-limburg-usa-bryce-canyon-puntige-rotsformaties

Dan maar ‘kort’ genieten van de panoramische uitzichtpunten over de puntige, uniek gekleurde rotsformaties van de kloof om vervolgens onze reis naar Page, Arizona voort te zetten.

Naar Grand Canyon NP

Vanuit Page rijden we richting Grand Canyon NP. Via een prachtige bergweg komen we midden in het natuurpark uit. De Grand Canyon is geen berg maar een diepe kloof.

travelxl-van-limburg-usa-grand-canyon-diepe-kloof

De kloof, die 446 kilometer lang en zestien kilometer breed is, loopt door het Grand Canyon National Park en is in de loop der eeuwen gevormd door erosie van het stromende water van de Colorado River. Prachtig om de verschillende aardlagen te zien en indrukwekkend door de grootte.

travelxl-van-limburg-usa-gran-canyon-np-colorado-river

We rijden direct door naar Mather Campground waar voldoende plaats is. Het Grand Canyon NP (south rim) is het gehele jaar geopend dus we kunnen hier prima terecht en de gratis shuttlebussen rijden nog volop. Eerst gaan we met de pendelbus naar het bezoekerscentrum en daarna is het tijd om de zonsondergang te zien in de Canyon.

travelxl-van-limburg-usa-grand-canyon-zonsdondergang

Wow wat is dat een bijzonder uitzicht! Daar blijf je naar kijken … Helaas vriest het onze eerste nacht (-8 Celsius) in de Grand Canyon en besluiten wij de dag erna alleen nog te genieten van de uitzichtpunten per ‘warme’ pendelbus.

travelxl-van-limburg-usa-grand-canyon-prachtig-uitzicht

In de middag rijden wij verder naar hopelijk ‘een warmere plek’.

Richting het oosten

Na alle belangrijke natuurgebieden van Arizona en Utah wordt het tijd voor het maken van extra mijlen naar het oosten van USA. Naar Flagstaff rijden wij een stukje van de historische route 66.

travelxl-van-limburg-usa-rockabilly-style-restaurant

Onderweg  lunchen wij in een echt Rockabilly style restaurant waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan!

Santa Fé

De volgende staat is New Mexico, waar we een bezoek brengen aan de historische plaats Santa Fé. Per lokale bus rijden wij naar het centrum.

travelxl-van-limburg-usa-santa-fe-centrum

De huisjes in het oude centrum van Santa Fé zijn precies zoals het Santa Fé hotel in  Disneyland Parijs. Hier bezoeken we diverse toeristische hotspots maar ook buurten die een typisch zuidwestelijk sfeertje hebben.

travelxl-van-limburg-usa-santa-fe-straat

Vanzelfsprekend genieten we hier van een heerlijke Mexicaanse lunch.

Naar Palo Duro Canyon State Park

Na ons bezoek aan Sante Fé worden wij tijdens een tankstop getipt door een Amerikaan om naar Palo Duro Canyon State Park te gaan in de staat Texas. Omdat dit net onder Amarillo en op onze route ligt, wordt dit de volgende stop.

travelxl-van-limburg-usa-palo-duro-state-park

Heerlijk om opnieuw in de natuur te staan! In dit niet zo massaal bezochte park met camping vindt men de twee na grootste canyon van de USA. Zodra het begint te schemeren beginnen de coyotes al te huilen.

In de ochtend worden wij wakker gemaakt door wilde kalkoenen en de wipstaartherten, die rond de camper lopen.

travelxl-van-limburg-usa-wipstaarthert

Overdag maken wij een wandeling naar de landmark van dit gebied de ‘Lighthouse’. Het weer is inmiddels iets verbeterd. Overdag is het aangenaam maar ’s nachts nog wel fris.

travelxl-van-limburg-usa-lighthouse

Na de staten Californië, Nevada, Colorado, New Mexico en Texas in het westen gaan we de ‘grote’ oversteek naar de oostkust maken.

Benieuwd naar de rest van deze mooie reis? Klik dan hier ...

 

 

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp