Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Na mijn bezoek aan Noordereiland ((klik hier), gaan we op weg naar Zuidereiland. Na een uurtje of anderhalf op de ferry komen we aan in Picton, een kleine haven op het Zuidereiland. We overnachten in Nelson, gelegen in de buurt van het Abel Tasman Park.

TravelXL-van-Limburg-NieuwZeeland-Zuidereiland-Picton

De volgende ochtend sta ik vroeg op, want de dag is helemaal vol gepland. Als eerste gaan we kayakken op het meer. We varen naar een afgelegen strandje om daar wat te drinken en te ontspannen. Daarna keren we terug en begint onze wandeling door het park. Met een ferry worden we afgezet op een strandje en we lopen vervolgens  door de bergen naar een volgend strandje. Onderweg hebben we een prachtig uitzicht.

TravelXL-van-Limburg-NieuwZeeland-Zuidereiland-Abel-Tasman

parachute springen

Na deze wandeling worden we opgehaald door een busje dat ons naar de plek brengt waar we parachute gaan springen. Veel tijd om daar over na te denken is er niet want daar aangekomen worden we gelijk in onze outfits gehesen en zijn we als eerste aan de beurt om te springen. In totaal zijn we met 7 man; de piloot, een meisje uit de groep met haar begeleider en fotograaf en dan ik nog met mijn begeleider en fotograaf. Het past allemaal maar net in het vliegtuigje.

TravelXL-van-Limburg-NieuwZeeland-Zuidereiland-parachute-springen

Ik kan kiezen uit drie hoogtes waarvan ik wil springen. 9,000ft met een vrije val van 30 sec., 13,000ft met een vrije val van 50 sec. of 16,500ft met een vrije val van 70 sec. Ik kies voor de hoogste en heb een vrije val van 70 seconden. Vanaf een hoogte van meer dan 5 kilometer springen we uit het vliegtuigje en de vrije val geeft echt een super kick. Ook het uitzicht is adembenemend.

Dit is een van de mooiste ervaringen ooit! Uiteraard heb ik van tevoren niks aan mijn ouders gemeld maar pas achter af. Na deze lange maar supergave dag is het tijd om te gaan slapen en bij te komen van deze geweldige ervaring.

De volgende dag rijden we via Kaikoura naar Christchurch. In Kaikoura hebben we wat vrije tijd. Een van de medereizigers gaat walvissen spotten (waar dit plaatsje om bekend staat!) en de rest gaat gezellig lunchen, internetten en uiteindelijk een route van 40 minuten lopen, de Peninsula Walk, een heel mooie route die ons de prachtige omgeving laat zien.

TravelXL-van-Limburg-NieuwZeeland-Zuidereiland-Peninsula-Walk

Daarna gaan we door naar Christchurch, waar we enkel overnachten.

TravelXL-van-Limburg-NieuwZeeland-Zuidereiland-Christchuch-tram

Fox Glacier

De volgende ochtend gaan we gelijk door naar Fox Glacier. Voor Fox Glacier heb ik me opgegeven voor een hike over de gletsjer.

TravelXL-van-Limburg-NieuwZeeland-Zuidereiland-Fox-Glacier

Via hoge en smalle trappetjes langs de kant van de berg lopen we richting de gletsjer. Onderweg vullen we even ons flesje water bij met schoon drinkwater direct uit de natuur. Als we eenmaal op de glacier zijn, worden er spikes onder onze schoenen gebonden en lopen maar. Onderweg zien we grote gaten in het ijs, daar moet je beslist niet in vallen want dat zou je niet overleven.  Wat voel ik me hier ontzettend klein in deze reusachtig imposante ijsmassa.

TravelXL-van-Limburg-NieuwZeeland-Zuidereiland-Fox-Glacier

Na de wandeling vervolgen we onze weg naar Queenstown, de adventure capital van Nieuw Zeeland. Hier zijn we in totaal 3 nachten.

Queenstown

Op de eerste dag in Queenstown heb ik voor mezelf een paardrijdtocht geboekt en ga ik met twee andere jongens uit de groep paard rijden voor beginners.

TravelXL-van-Limburg-NieuwZeeland-Zuidereiland-paardrijden

Het is een Lord of the Rings tour. We zijn in totaal met 5 personen. De gids gaat voorop en ik samen met mijn paard Sandy als laatste. Ik versta niet alles wat de gids vertelt over de Lord of the Rings film, hetgeen op zich geen probleem is aangezien ik de films niet gezien heb. Wel vang ik op dat een aantal van hun paarden gebruikt zijn in de film en dus echte filmsterren zijn.

’s Avonds is het tijd voor een hamburger, de zogenoemde Fergburger. Deze is erg populair in Queenstown, er staat dan ook een hele rij voor de ingang. Het is allemaal meenemen dus terug naar het holiday park waar we verblijven om daar lekker van onze burger te genieten.

Daarna besluiten we dat het stapavond is, als eerste met zijn allen naar de Minus 5 bar. Gehuld in een dikke jas betreden we deze ijsbar met allemaal sculpturen uit ijs o.a. van een kiwi in een glas. Hier genieten we allen van een lekker drankje.  Een heel bijzondere ervaring!

TravelXL-van-Limburg-NieuwZeeland-Zuidereiland-IJsbar-Queenstown

Na ongeveer een half uurtje gaan we de rest van het nachtleven van Queenstown  verkennen,  en ik kan zeggen: Het was een lange maar gezellige nacht.

Dart River Safari

Na een korte nachtrust heb ik (als een van de weinige) een excursie geboekt. Een Dart River Safari. Met een bus vol Duitse toeristen gaan we op pad. De buschauffeur heeft er nogal zin in en vertelt onderweg veel  over de geschiedenis van Nieuw Zeeland.  Zo ook over Abel Tasman, dat die uit Nederland kwam en dat er ook iemand uit Nederland in de bus zit. Hij doelt op mij en ineens kijkt de hele bus naar mij. Ik lach maar vriendelijk en  ben blij dat we aankomen bij het startpunt van de excursie.

TravelXL-van-Limburg-NieuwZeeland-Zuidereiland-Dart-River-Safari

Allereerst varen we met een boot over de rivier in het Mount Aspiring National Park,  een heel mooie tocht. Vanaf het water ziet alles er altijd weer anders uit. Daarna wandelen we door de bossen terug naar waar we begonnen zijn.

In de middag hebben we weer een groepsactiviteit die ons naar de AJ Hackett Bungy brengt. Wie wil kan een sprong wagen, ik houd het liever bij kijken. Het leuke is wel dat jij bij deze bungy een duo sprong kan maken. Al ziet het er supergaaf uit, toch laat ik me niet over halen.

TravelXL-van-Limburg-NieuwZeeland-Zuidereiland-Arrowtown

Eind van de middag gaan we nog naar een klein plaatsje Arrowtown, dat bekend staat om het goud zoeken. Ook wij wagen een poging maar niemand van de groep vindt goud. In de avond eten we gezamenlijk bij een pizzeria in Queenstown en nemen we afscheid van een aantal van de groep. Voor hun zat de tour erop. Wij gaan nog verder door naar de Milford Sounds. Maar eerst lekker een slaapje doen.

Milford Sounds

Deze dag rijden we het Fjordengebied in richting de Milford Sounds. Daar gaan we een overnight cruise door de Sounds maken. We slapen in hutten met stapelbedden en ik zorg dat ik het onderste bedje bemachtig. Het gebied waardoor we varen is adembenemend.

TravelXL-van-Limburg-NieuwZeeland-Zuidereiland-Milford-Sounds-watervallen

Het is regenachtig weer maar dit is voor dat gebied niet erg. Door de regenval zie je talloze watervalletjes, en de mist zorgt voor een mysterieus uitzicht. Onderweg komen we ook nog kleine pinguïns en zeeleeuwen tegen.

TravelXL-van-Limburg-NieuwZeeland-Zuidereiland-Milford-Sounds

Dan is het alweer de voorlaatste dag met de groep, een ritje naar het laatste overnachtingadres, Lake Ohau. We komen daar wat later op de avond aan. Onderweg maken we nog een tussenstop in twee schattige plaatsjes. Te Anau, aan een prachtig mooi meer en Twizel. We kopen hier nog wat souvenirs en gaan ’s avonds op tijd naar bed.

De volgende ochtend staan we vroeg op voor een bezoekje aan Mount Cook. Helaas is het te bewolkt om deze goed te kunnen bekijken.

Schaapsboerderij

Vervolgens rijden we via Lake Tekapo naar de Morelea farm, een echte schaapsboerderij. We zien hier hoe schapen geschoren worden en mogen een kijkje nemen op deze boerderij. De boerderij ligt in een groene omgeving tussen de bergen met sneeuw. Echt amazing!

TravelXL-van-Limburg-NieuwZeeland-Zuidereiland-schapen-scheren

Christchurch

Daarna rijden we door naar Christchurch waar ieder zijn eigen weg vervolgt. Voor de liefhebbers is er nog een groepsetentje. Ik besluit ook mee te gaan. Eerst even mijn spullen droppen bij het hotel en dan terug naar het meetingpoint. Na een gezellig etentje met de groep ga ik nog mee stappen en daarna terug naar mijn hotel.

Na een relaxte nacht, (heerlijk geslapen) ga ik de stad ontdekken. Een flinke wandeling later kom ik uiteindelijk bij de Botanic Gardens terecht, waar ik een mooie wandeling maak in de rijk gevarieerde tuin. Het is heerlijk weer en alles staat in bloei, wat de tuin nog mooier maakt.

TravelXL-van-Limburg-NieuwZeeland-Christchurch-Botanische-tuin

Na deze lange dag heb ik nog met 3 anderen afgesproken om wat te gaan eten. Met zijn viertjes gaan we, na het eten, naar de bioscoop om daar het eerste deel van de laatste Harry Potter te bekijken. En dan neem ik toch echt afscheid van de meiden waar ik al twee weken mee op trek. Toch vreemd dat ieder zijn eigen weg weer gaat. De één nog een paar maanden reizen, de ander net als ik terug naar huis.

Eenmaal terug in mijn hotel moet ik snel de koffer gaan pakken. Al vroeg heb ik een transfer besteld die me naar de luchthaven van Christchurch brengt, via Auckland en Hongkong vlieg ik terug naar Amsterdam.

TravelXL-van-Limburg-NieuwZeeland-Zuidereiland-vliegtuig-AirNewZealand

Een geweldige ervaring rijker! Wat is dit een mooi en gevarieerd land.

Geschreven door: Mariska Hovingh

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp