Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

In november 2010 is het dan eindelijk zover. Mijn reis naar Nieuw Zeeland. Een reis waar ik al geruime tijd naar uit kijk.

Na een stopover in Hongkong, waar ik drie dagen verblijf, vlieg ik eindelijk naar Auckland. Vlak voor het landen kijk ik naar buiten en krijg een gevoel van ‘yes’, eindelijk ben ik waar ik al jaren heen wil: Nieuw Zeeland.

TravelXL-van-Limburg-NIEUWZEELAND-Noordereiland-Uitzicht-Auckland

In Auckland aangekomen ga ik direct naar mijn accommodatie. Een hotel, net achter het centrum van Auckland. Het is een leuk kleinschalig hotelletje en ze bieden er een 1-persoonskamer inclusief badkamer. Perfect om een aantal dagen te verblijven.

Auckland

In Auckland verblijf ik een paar dagen om te acclimatiseren en er is ook genoeg te doen. Omdat ik inmiddels al ruim 30 uur wakker ben en het bij aankomst in Auckland ochtend is, probeer ik wakker te blijven. Als eerste ga ik op zoek naar een plek waar ik koffie kan drinken. In het centrum vind ik een leuk tentje dat op de Starbucks lijkt maar wat gezelliger is ingericht. Weer een beetje wakker loop ik een rondje door het centrum en kom ik uit bij de haven waar ik een touristoffice zie. Een goed moment om te kijken wat ik de komende dagen kan gaan doen. Ik besluit om voor de  volgende dag een havencruise te reserveren.

De volgende ochtend meld ik me bij de haven voor de cruise. Deze cruise meert aan bij vele kleine eilandjes en vaart tevens onder de Harbour Bridge van Auckland door.

TravelXL-van-Limburg-NIEUWZEELAND-Noordereiland-Auckland-Bridge

Tot mijn grote verbazing zie ik iemand ondersteboven aan een touw aan de brug. Bungee Jumpen, waarom ook niet, maar ik sla dit keer even over. Tijdens de cruise heb je een super uitzicht over de stad.  Omdat de cruise inclusief een ticket naar het eilandje Davenport is, kijk ik daar ook even rond. Bij terugkomst in Auckland, maak ik nog een wandelingetje door de stad, ga ik wat eten en dan vroeg slapen.

Hop on-hop off

Na het ontbijt maak ik gebruik van de hop on-hop off bus, waarmee je langs vele bezienswaardigheden komt. Als eerste stap ik uit bij het Michael Joseph Savage Memorial, een monument voor de eerste Labour Prime Minister van Nieuw Zeeland. Vanaf deze plek heb je een mooi uitzicht over de stad. Daarna door naar de Auckland Cathedral of the Holy Trinity, een moderne kathedraal met erg mooie glas in lood ramen.

TravelXL-van-Limburg-NIEUWZEELAND-Noordereiland-Kerk-met-glas-in-lood

Naast deze kathedraal bevindt zich een kerkje uit 1888 het St. Mary’s.

Vervolgens ga ik met de bus door naar de Auckland Zoo, om de bekende Kiwi te bekijken. Deze vogels leven in het donker en daarom is fotograferen verboden. Jullie moeten me dus op mijn woord geloven dat ik ze heb gezien J . Omdat ik het zonde vind om alleen maar naar de Kiwi te gaan kijken, loop ik nog wat rond en kom ik diverse dieren tegen die ik nog nooit in het echt gezien heb. Zoals de Aziatische olifant, deze is wat bruinig van kleur en heeft veel kleinere oren dan de Afrikaanse olifant. Ook de Walibi had ik nog nooit in het echt gezien.

TravelXL-van-Limburg-NIEUWZEELAND-Noordereiland-Zoo-walibi

Na mijn tripje door de dierentuin ga ik met de bus verder naar een buitenwijk van Auckland, Parnell Village, een kleine wijk met leuke schattige huisjes en winkeltjes.

Sky Tower

Na een goede nacht ga ik, op aanraden van degene die naast mij in het vliegtuig zat, lunchen in de Sky Tower van Auckland. Omdat het restaurant hoog in de toren is, heb je tijdens de lunch een geweldig uitzicht over Auckland. Echt een super ervaring. Echte durfals kunnen aan de buitenkant van de toren een skywalk maken (op 192 m hoogte) of zelfs een Sky Jump. Ook dit maal sla ik dat over en ga na de lunch naar een hogere etage voor een nog mooier uitzicht.

TravelXL-van-Limburg-NIEUWZEELAND-Noordereiland-uitzicht-Skytower

Naar de Bays of Islands

Na een paar dagen Auckland begint de echte trip. De rondreis door Nieuw Zeeland. Met een internationaal reisgezelschap starten we de reis vanuit Auckland naar het noorden naar de Bays of Islands.
Elke dag wordt er in de bus aan het begin en het eind van de dag een lied, de zo geheten Trip Song, in de bus gedraaid. Twee weken lang mag ik genieten van Taio Cruz met Dynamite. In eerste instantie niet mijn muziek, maar aan het einde van de trip houd ook ik van dit geweldige nummer.

Onderweg naar de Bays of Island maken we diverse tussenstops, zo ook bij de bekende Kauriboom, ook wel bekend als knuffelboom.

TravelXL-van-Limburg-NIEUWZEELAND-Noordereiland-Kauri-Knuffelboom

Bij de Bays of Islands aangekomen, gaan we met het hele gezelschap Fish en Chips op het strand eten. Ik heb dit nog nooit op deze manier gegeten (echt vanaf een oude krant) en ben dus weer een ervaring rijker. Het is zeker aan te raden; de vis is subliem.

Naar Cape Reinga

De volgende ochtend kan iedereen uit de groep kiezen wat hij of zij wil doen. Voor vertrek hebben we de excursielijsten al gekregen, dus uiteraard zo goed voorbereid als ik ben, weet ik al precies wat ik wil. Ik kies dan dus ook om naar Cape Reinga te gaan.

TravelXL-van-Limburg-NIEUWZEELAND-Noordereiland-Cape-Reinga

Cape Reinga is vanuit de Bays Of Islands nog zo’n 3 uur rijden en is het Noordelijkste puntje van Nieuw Zeeland. Tijdens deze excursie komen we ook bij 90 mile beach (echt een super lang strand waar je enkel met een 4wheeldrive kunt komen) en hebben we de mogelijkheid om te sandboarden (op een surfboard de zandduinen afglijden).

TravelXL-van-Limburg-NIEUWZEELAND-Noordereiland-90-mile-beach

Na de leuke maar lange dag gaan we weer terug naar de Bays of Island voor het avondeten met de rest van de groep. Daar wisselen we verhalen uit over de belevenissen van de dag.

Naar Matamata en Rotorua

We staan de volgende ochtend vroeg op voor een lange rit via de Whangarei Falls en Auckland door naar Matamata, ook wel bekend als Hobbiton, dat bekend is van de Lord of the Rings films.

TravelXL-van-Limburg-NIEUWZEELAND-Noordereiland-Whangarei-Falls

Die avond slapen we in Rotorua, een zwavelstadje. We slapen met zijn allen in een traditioneel  Maori Huis. Alvorens we daar mogen slapen moeten we allen mee doen aan een ritueel en ons voorstellen aan de leider. Dit gaat door middel van een lied dat we hebben ingestudeerd. Tijdens dit ritueel mag je absoluut niet lachen hoe komisch het ook is. ‘s Avonds met de groep heerlijk gegeten, zoete aardappels, erg lekker.

De Maori experience

Deze dag gaan we naar het Whakarewarewa Thermal Village, een dorp waar de Maori’s wonen.

TravelXL-van-Limburg-NIEUWZEELAND-Noordereiland-Whakarewarewa-Village

Daar krijgen we een rondleiding en zien we hoe de Maori’s hun traditionele eten koken, de Hangi. De Hangi is het eten dat in een grondoven wordt gekookt. Het is een speciale manier om voedsel te koken onder de grond, men maakt gebruik van hete stenen en stoom. Het duurt ongeveer 7 uur om een Hangi klaar te maken.

TravelXL-van-Limburg-NIEUWZEELAND-Noordereiland-warmwaterbronnen-Villages

’s Middags hebben we wat vrije tijd en loop ik met drie medereizigers door het stadje. We hebben als tip meegekregen dat in Rotorua de souvenirs goed geprijsd zijn, dus dat is het kijken waard. Ik koop inderdaad een aantal souvenirtjes en geniet van een heerlijk kopje koffie aan Lake Rotorua. ’s Avonds eten we weer met de groep, ditmaal bij een pizzeria en weer is het heerlijk. De lekkerste pizza ooit.

Richting Wellington

De volgende ochtend vervolgen we onze weg en komen langs de Huka Falls. Door de snelle stroming is dit een van de gevaarlijkste watervallen van Nieuw Zeeland. Het is dus ook verboden om hier te raften.

Voor de liefhebbers maken we vervolgens een stop bij de Waikato River. Bij deze rivier bevindt zich de Taupo Bungy. Je kan hier dus Bungy Jumpen of Canyon Swingen. Omdat beide niet aan mij besteed zijn, bekijk ik het van een afstandje.

TravelXL-van-Limburg-NIEUWZEELAND-Noordereiland-Bungee-lake-Taupo

Daarna vervolgen we onze weg naar het grootste meer van Nieuw Zeeland, Lake Taupo om via Mount Ngauruhoe, beter bekend als Mount Doom uit de Lord of the Rings trilogie door te reizen naar Wellington.

TravelXL-van-Limburg-NIEUWZEELAND-Noordereiland-Mount-Nggauruhoe-akna-mount-doom

Wellington

Wellington is de hoofdstad van Nieuw Zeeland. Vanuit Wellington vertrekt de ferry naar het Zuidereiland, Picton. In Wellington overnachten we in een eenvoudig hotel met een leuke bar, waar we met z’n allen nog gezellig een drankje gaan doen. Ik maak het niet te laat en val dan ook in slaap zodra ik mijn bedje gevonden heb.

Deze dag staat er eerst een tour door Wellington op het programma en gaan daarna door naar Mount Victoria, waar vandaan we een mooi uitzicht over de stad en de haven hebben.

TravelXL-van-Limburg-NIEUWZEELAND-Noordereiland-Haven-Wellington-vanaf-Mt-Victoria

We hebben nog een uurtje vrije tijd voordat we naar het Zuidereiland vertrekken. Met een aantal bezoek ik het Nationale Museum van Nieuw Zeeland. Te Papa! Het museum bestaat uit 3 verdiepingen en vertelt de geschiedenis van Nieuw Zeeland. Als je wilt kun je er wel meer dan een dag rondlopen.

Na dit bezoek verzamelen we ons bij de haven en stappen we op de Ferry naar Picton. Ik ben helemaal klaar om het Zuidereiland te gaan ontdekken want ik heb er zo veel goede verhalen over gehoord.

TravelXL-van-Limburg-NIEUWZEELAND-Noordereiland-wegvaren-uit-Wellington

Wil je het vervolg van mijn reis naar het Zuidereiland lezen, klik dan hier

Geschreven door: Mariska Hovingh

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp