Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Bijna een jaar hebben we er naar toegeleefd: onze 29-daagse roadtrip door Amerika en Canada! In dit verhaal neem ik jullie mee door het prachtige deel van onze reis in Canada.

Op een vroege morgen in juni ontwaken we in het havenstadje Port Angeles (USA). Dit is onze vierde vakantiedag en vandaag gaan we de grens over naar Canada, waar we in totaal 13 dagen zullen verblijven.

travelxl-van-limburg-canada-amerikaanse-vlag

Met onze huurauto rijden we naar de ferryterminal en checken in voor onze overtocht naar Victoria.
De overtocht duurt circa 90 minuten. Bij aankomst rijd je vanaf de ferry met je auto direct langs de douane en dan is het een vriendelijk ‘Welcome to Canada’.

travelxl-van-limburg-canada-canadese-vlag

Victoria

Wat een leuke charmante stad is Victoria! De naam doet het al vermoeden … met veel Victoriaanse gebouwen. We maken een stadswandeling die ons onder andere langs de British Columbia Parliament Buildings en The Royal British Columbia Museum brengt.  Naast het museum ligt een, voor het publiek toegankelijk, parkje met veel totempalen. Dit deel van Canada werd ooit bevolkt door indianen en dat zie je op veel plekken terug.

travelxl-van-limburg-canada-victoria-parlementsgebouw

We eindigen de wandeling bij het Government House, prachtig gelegen op een heuvel met geweldig uitzicht over de stad, de baai en de bergen van Olympic NP in de Verenigde Staten.

travelxl-van-limburg-canada-victoria-uitzicht

Op walvissafari

De volgende ochtend starten we de dag rustig. Via de winkelstraat lopen we aan het begin van de middag naar de binnenhaven van Victoria. Hier kijken we nog een tijdje naar de opstijgende en landende watervliegtuigjes. Een snelle verbinding met onder andere Seattle voor forensen.  Als je geluk hebt is er ook nog een plekje vrij op een toeristische rondvlucht.

travelxl-van-limburg-canada-victoria-binnenhaven-zodiac

Vandaag gaan we iets doen waar we enorm lang naar uitgekeken hebben: we gaan op walvissafari! Bij het vertrekpunt hijsen we ons in thermopakken en nemen plaats in de zodiac.

travelxl-van-limburg-canada-whalewatching

Na rustig de haven te zijn uitgevaren gaat het gas open en gaan we op zoek naar de walvissen. Na ruim een uur gevaren te hebben spotten we de eerste ‘killer whales’, orka’s.

Er wordt verteld dat deze nooit alleen zijn en dat klopt. De orka’s komen zo’n drie keer per minuut naar boven en heel af en toe ook wat hoger het water uit. Wat een machtig gezicht zeg die grote beesten! Omdat de bootjes een respectvolle afstand houden is het lastig ze van dichtbij op de foto te zetten, maar met het blote oog is er genoeg te zien!

travelxl-van-limburg-canada-walvissen

Omdat we een aardig eind hebben gevaren om ze te spotten, is het alweer tijd om terug te keren naar de haven. Daar aangekomen lopen we nog even door naar Fisherman’s Wharf, een ontzettend gezellig kleurrijk geheel van woonboten en restaurants.

travelxl-van-limburg-canada-fisherman's-wharf

Duncan

Rond negen uur vertrekken we de volgende morgen uit ons hotel. Onze eerste stop vandaag is Duncan, een klein uurtje rijden.

travelxl-van-limburg-canada-totempalen

Duncan is de stad van de totempalen. Met gele voetstappen op straat is er een route uitgezet langs alle totempalen. Elke totempaal is opgebouwd uit verschillende dieren of mensen, met elk zijn eigen betekenis en symboliek. Bij elke paal staat dan ook netjes een omschrijving. Totempalen werden alleen gemaakt door de indianen in dit deel van Canada (en het noordwestelijke deel van Amerika). We komen er in dit deel van de reis veel tegen.

travelxl-van-limburg-canada-voetstappen

Chemainus

Tijd om verder te gaan naar ons volgende stoppunt een kwartiertje verderop: Chemainus.
Chemainus is een vroegere houthandelsplaats die nu bekend staat om haar (op dit moment) 39 prachtige muurschilderingen.

travelxl-van-limburg-canada-muurschilderingen

Bij de lokale VVV  schaffen we een folder aan met de uitleg over de muurschilderingen. Veelal gaan ze over de geschiedenis van de plaats. De route is ook hier weer aangegeven met gele voetstappen.

Met de ferry naar Vancouver

Na de lunch is het tijd om verder te gaan naar Nanaimo, vanaf daar vertrekt onze ferry naar Tsawwassen.

travelxl-van-limburg-canada-ferry-naar-vancouver

De overtocht duurt ongeveer twee uur en vanaf de ferry rijden we in een half uur naar Vancouver. Ons hotel ligt vrijwel aan het water, dus we kunnen nog net genieten van een prachtige zonsondergang.

In Morton Park, naast de oceaan, vermaken we ons met de beelden van A-Maze-Ing-Laughter.

travelxl-van-limburg-vancouver-morton-park

Stanley Park

Onze eerste dag in Vancouver beginnen we weer vroeg. We lopen richting Stanley Park in het noordwestelijke deel van de stad. Aan de rand van het park huren we twee fietsen en gaan daarmee het park verkennen.

travelxl-van-limburg-canada-fietsen-in-stanley-park

Stanley Park is een natuurgebied wat de status stadspark heeft gekregen. Er zijn diverse fiets- en wandelpaden. Zo is er rondom het park een fietspad van zo’n negen kilometer lang. Verder leent het park zich ook uitstekend voor skaten en sporten. Ook zijn er in dit park weer wat totempalen te zien.

travelxl-van-limburg-totempalen-in-stanley-park

Gastown

Na het inleveren van de fietsen gaan we weer te voet verder. We lopen door wat winkelstraten waar we wat leuke shirts en een horloge kopen. Uiteindelijk komen we terecht in de wijk Gastown, de oudste wijk van Vancouver. In deze wijk zie je zowel historische gebouwen als moderne gebouwen en er heerst een gezellig sfeertje.

travelxl-van-limburg-canada-vancouver-gastown

Uiteraard lopen we hier ook langs de belangrijkste bezienswaardigheden zoals het standbeeld van Gassy Jack op de kruising van Old Maple Tree Square en Water Street met de stoomklok.

travelxl-van-limburgcanada-vancouver-stoomklok

Op de terugweg richting het hotel lopen we nog langs de cruisehaven aan Canada Place waar net twee cruiseschepen vertrekken.

travelxl-van-limburg-canada-cruiseschepen

Jericho Park

De tweede dag in Vancouver starten we een keer niet lopend, maar met de bus. Deze brengt ons naar Jericho Park aan de westkant van de stad. Wat een leuk en gevarieerd park is dit weer. Het is vandaag zaterdag en lekker weer, dus de lokale bevolking trekt er ook lekker op uit.

travelxl-van-limburg-canada-jericho-park

Het park ligt aan de zee en heeft ook een aardig stuk strand erbij. Hou je niet zo van zand, dan is er ook een groot zwembad. Een paar blokken achter het park zijn ook nog diverse winkelstraten. Voor de lunch halen we een heerlijke take-away bij de Thai en gaan dit lekker in het park opeten. We zitten tussen de Canadezen die barbecueën, yoga-en en luieren in de zon.  Op ons kleedje voelen we ons helemaal thuis tussen de locals.

Granville Island

En we gaan weer in de benen, op naar Granville Island, vooral bekend om de Granville Public Market. Een overdekte markt met allerlei versproducten.

travelxl-van-limburg-canada-granville-public-market

Daarnaast zijn er vele leuke winkeltjes, boetiekjes en galerieën.

Voordat we het taxipontje terugnemen naar ons hotel, sluiten we deze middag af met een heerlijk ijsje in het zonnetje.

Rustige dag

Vandaag hebben we een rustige dag, althans een rijdag van circa 350 kilometer. Een groot deel van de route voert door de bergen, dus we genieten volop van het uitzicht.

travelxl-van-limburg-canada-onderweg

Halverwege de middag komen we aan in Kamloops. Deze plaats is voor ons puur een overnachtingsplaats en om even te relaxen. De rest van de middag brengen we daarom door aan het zwembad en ’s avonds vroeg naar bed.

Naar Jasper NP

En de volgende dag weer vroeg op, want we hebben weer een groot aantal kilometers af te leggen vandaag. Onze eindbestemming voor vandaag is Jasper NP, zo’n 450 kilometer verderop. Ook vandaag rijden we weer veel door de bergen, waarbij het landschap steeds van gedaante wisselt.

travelxl-van-limburg-canada-naar-jaspen-np

Bergen van een soort lava, glooiende bergen met veel gras en ruige bergen met veel sparren en sneeuw op de toppen. Na 5 uur rijden komen we aan in Jasper. We gaan eerst maar eens naar het informatiecentrum. We hebben veel gelezen over zogenaamde berenspray en besluiten dit te kopen. Omdat we er ook veel locals mee zien lopen, lijkt het ons geen overbodige luxe. Je zal maar oog in oog staan met een beer!

travelxl-van-limburg-pyramid-lake

De rest van de middag brengen we al wandelend door op weg naar Pyramid Lake en mooi meer met de bergen op de achtergrond. We zien deze dag geen beren, maar in de volgende dagen komen we ze wel tegen!

Ben je benieuwd naar de rest van deze reis? Klik dan hier

Geschreven door: Nicole Bakker

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp